amikor kimondom azt amit egyébként nem mondanék ki

ha baj jön, akkor csőstül

2020/02/17. - írta: Meta Morphozis

A story amit most leírok kicsit korábbanra eredeztethető, emiatt ebbe, abba be kell avassam a kedves mélyen tisztelt olvasót.

bevezető 1. : Ha van az embernek egy Kft-je, akkor ügyvezetőként csak akkor bújhat ki a járulékfizetési kötelezettség alól, ha valaki más lesz papíron a tulajdonosa és ennek a valakinek fizetik a járulékait. Így én simán bejelentem magam 1 órába, és ember legyen a talpán, aki ezt rajtam számon tudja kérni. Ez az ideális állapot, addig tart amíg a megbízott tulajdonos után fizetik a járulékot. Ha ez megszűnik, akkor a tulajdonosnak is kell 8 órás járulékot fizetni a kft. -ből.

bevezető 2. : Ha az ember még sem akarja, hogy szekálják, akkor kiváltja az Egyéni vállalkozást, mert ott ugye csak 50 ropi az össze befizetendő. Persze lehet azzal jönni, hogy nyugdíj, meg a társadalmi elvárás. Megvallom az nem érdekel, mert engem csak az érdekel, hogy nyugodtan dolgozhassak.

bevezető 3. : A 3 éve halogatott lakásfelújításra sikerült egy évvel korábban leszerződni a mesterekkel.

ÉS akkor a story:

Áprilisban a lakásfelújítás előtt 3 hónappal a tulajdonosnak megtett személy, felmond a munkahelyén. Azon felül, hogy nem jön be a fizetése, hírtelen járulékot és fizetést is kell neki adni a kft-ből.

Pontosan ebben a hónapban kiderül, hogy a lakásfelújítást végző egyedül fogja végezni a két emberre megállapodott melót. Annyit mond, hogy ha a bontási és pakolási munkákat elvégzem, akkor annyival kevesebbet kell fizetni, cserében végig fogom szopni a felújítást. Mivel havi mínusz 500-ban vagyok /kiesett fizetés, járulék és fizetésadási kötelezettség/, emiatt bevállalom. Na de ezzel nem dolgozok, tehát az is kiesés.

Mire a cégtulajdonost újra sikerül elhelyezni, addigra összeszedek 700e adóságot a rokonok felé plusz 700e járuléktartozást.

Novembert írunk.

Közben, mint írtam az egyik jelentős meló kiesik alólam...

Mondom, nincs para, erre találták ki a személyi hitelt, hogy az ilyen lyukakat befoltozzam. Az egyik bank technikai hibája miatt nem tudok hitelt felvenni még 10 napig.

Közben volt itt a NAV végrehajtó, közben kérik vissza kölcsönt, közben dolgoznom kell, új ügyfeleket találni, a meglévőeket nem elhanyagolni, rohanni mindenhova és egyedül küzdeni mindezzel.

Picit tököm tele...

 

 

Címkék: élet munka válság
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://ordog.blog.hu/api/trackback/id/tr815477812

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása